Đilas, Zelenović i Nikolić sa evroposlanicima 1Foto: BETAPHOTO/ EMIL VAS

Obavestićemo veći broj poslanika Evropskog parlamenta o izbornim uslovima i ostalim aktuelnim problemima u Srbiji jer se članovi EP uglavnom bave situacijom u svojim matičnim državama, pa nemaju sve informacije o onome što se dešava u našoj zemlji.

Značajno je da prenesemo šta se događalo u Srbiji u proteklih sedam godina, kaže za Danas Dejan Nikolić, potpredsednik Demokratske stranke, govoreći o tribini koja se danas održava u Briselu, u organizaciji poslaničke grupe Socijalista i demokrata (S&D), inače druge po snazi u Evropskom parlamentu.

Pored Nikolića na skupu će učestvovati predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, moderator će biti poslanik S&D Demetris Papadakis, uvodnu reč održaće šefica interparlamentarne Delegacije EP za odnose sa Srbijom Tanja Fajon, a na kraju će govoriti Tonino Picula, takođe poslanik S&D.

Dejan Nikolić ukazuje da će pre i posle tribine biti održani sastanci sa evroparlamentacima. Kako precizira, pored izbornih uslova, razgovaraće se o ugrožavanju vladavine prava u Srbiji i sličnim temama.

– Obavestićemo naše sagovornike da smo se zbog nefer uslova odlučili na aktivan bojkot predstojećih izbora koji neće biti legitimni, i da ćemo našu borbu za poštene izbore potom nastaviti van institucija, ističe naš sagovornik.

Nikolić napominje da je tribina u Evropskom parlamentu „otvorenog tipa“, odnosno da mogu da prisustvuju i predstavnici ostalih poslaničkih grupa.

U pozivu organizatora navodi se da je „cilj da se da šansa predstavnicima opozicije iz Saveza za Srbiju da objasne tešku situaciju sa kojom se suočavaju u Srbiji uoči parlamentarnih izbora, koji bi trebalo da se održe na proleće naredne godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari