Đorđević: Besmrtni puk ćemo svrstati državne događaje 1Foto: Ministarstvo rada

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i samostalni savetnik Saša Dujović razgovarali su sa delegacijom ambasade Rusije u Srbiji, predstavnicima Ruskog doma i starešinom „Noćnih vukova“ Dejanom Ristićem o saradnji povodom obeležavanja manifestacije „Besmrtni puk“, saopštilo je danas to Ministarstvo.

Đorđević je, kako se navodi, istakao da će se šetnja „Besmrtni puk“, organizovana u čast Dana pobede, obeležavati svake godine istog datuma, kao i da će biti uvrštena u državne događaje, s obzirom na „dugogodišnje bratske odnose Srbije i Rusije“.

„Zajednička istorija naše dve zemlje ne sme nikada da se zaboravi, već da se prenosi i na buduće generacije. Očuvanje sećanja na učesnike i žrtve Drugog svetskog rata oba naroda je nešto što Srbija i Rusija moraju da neguju istovremeno obezbeđujući dostojanstveno mesto u društvu i za njihove potomke“, rekao je Đorđević.

Dodao je da će ove godine na čelu manifestacije u Beogradu biti zamenik gradonačelnika Goran Vesić i da će manifestacija biti organizovana u još 12 gradova Srbije, koji su pokazali interesovanje za organizacijom.

Djordjević je podsetio da je o načinu obeležavanja te manifestacije već razgovarao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, koji mu je zahvalio na ličnom angažovanju i poručio da je Dan pobede za Rusiju praznik opštenacionalnog ponosa, kada se čuva pamćenje na hrabrost vojnika koji su živote dali za slobodu i bolju budućnost svojih potomaka.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Međunarodnog centra za očuvanje i istraživanje kulturno – istorijskog nasledja istočne Evrope „Memorijal“ koji su, zajedno sa ambasadom Rusije i starešinom organizacije „Noćni vukovi“, potvrdili svoje učešće u organizacionom odboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari