Đorđević (Oslobođenje): Opozicija koja učestvuje u dijalogu pomaže vlastima 1Mlađan Đorđević Foto: Oslobođenje

Predsednik pokreta „Oslobođenje“ Mlađan Đorđević ocenio je da sve opozicione partije koje učestvuju u međustranačkom dijalogu „pomažu vladajućoj većini da održi privid demokratije u Srbiji“, i time još duže ostane na vlasti.

On je nakon jučerašnjeg sastanka u okviru dijaloga stranaka vlasti i opozicije, održanog uz posredovanje članova Evropskog parlamenta, kazao da je stav „Oslobođenja“, od samog osnivanja, da se „ova vlast ne može smeniti na ovakvim izborima“, te da oko slobodnih izbora „nema nikakvih pregovora.

„Zna se kako slobodni izbori treba da izgledaju, oni su već propisani Ustavom i zakonima Srbije… Opozicija je u zabludi da će nešto uspeti da dobije jer tamo kao ikebane sede tri nebitna evroparlamentarca koji su došli po dnevnice“, ocenio je Đorđević, saopštio je danas taj pokret.

On je dodao da je jedini put za promenu vlasti građanska neposlušnost, ne „izbori na kojima je ishod unapred poznat“, a da predstavnici Evropskog parlamenta „niti mogu, niti žele da nateraju (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića na neke promene“.

„Nije mi jasno zašto predstavnici opozicije, a tu su i bivši predsednik Srbije i bivši predsedavajući Generalne skupštine UN i doktori političkih nauka, misle da o izbornim uslovima mogu ozbiljno da razgovaraju sa (poslanikom Srpske napredne stranke) Marijanom Rističevićem“, rekao je Đorđević.

Iako će zaključci međustranačkog dijaloga vlasti i opozicije o unapređenju izbornih uslova a uz posredovanje delegacije Evropskog parlamenta, prema agnedi, biti doneti danas, u subotu pre podne drugog dana ovih razgovora, nešto je već bilo jasno i juče na početku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari