Đorđević: Pristupanje Prištine Savetu Evrope dogovor Vučića i Zapada 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je danas da je najava Prištine da će tražiti prijem u Savet Evrope (SE) „deo obećanja koja je predsednik države Aleksandar Vučić dao zapadnim mentorima“.

„Sve ovo čini se uz dogovor Vučića sa Zapadom i njegovu prećutnu saglasnost, čime nastavlјa da sprovodi izdaju klјučnih srpskih nacionalnih interesa. I kao što u slučaju autokefalnosti takozvane makedonske crkve ćute i Vučić i Srpska pravoslavna crkva, tako nas i u slučaju SE očekuje samo Vučićevo glumatanje i prenemaganje, bez ikakvih konkretnih koraka“, naveo je Đorđević, u pisanoj izjavi.

On je dodao da SE verovatno neće biti poslednja međunarodna institucija u koju će Priština zatražiti prijem, ocenjujući da pozicija Srbije jeste teška, ali da je dotle dovela „Vučićeva nesposobna vlast tokom prethodnih 10 godina“.

„Ispunjavanjem obećanja datih Zapadu koji ga je 2012. godine doveo na vlast, Vučić je Briselskim i Vašingtonskim sporazumima već dao gotovo sve odlike državnosti lažnoj državi Kosovo. Ostalo je samo članstvo u Ujedinjenim nacijama, a SE, Interpol i Unesko samo su naredni koraci ka tome“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari