Đorđević: Vučić je u pravu, svi iz opozicije su njegovi 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

“U poslednje vreme se sve više i sve češće slažem s Vučićem, što je pomalo zabrinjavajuće, imajući u vidu da on laže i kad ćuti. Međutim, u poslednjih nekoliko dana izrekao je nekoliko istina kojima se ništa ne može prigovoriti. Najpre, rekao je kako su „svi iz opozicije njegovi“, što se da primetiti i po ponašanju tih „njegovih“”, kaže za Danas Mlađan Đorđević, lider pokreta Oslobođenje

On napominje da su i oni sa leve, i oni sa desne strane političkog spektra izašli na lažne izbore pod uslovima koji su bili i gori nego oni koji su doveli do bojkota. I jedni, i drugi su mu dali legitimitet da nastavi sa izdajom, pljačkom i ponižavanjem Srbije.

“Nakon bojkota upravo je to bilo ono što mu je nedostajalo kako bi mogao neometano da vlada. Zato i ne čudi što je spreman da svima izlazi u susret i daje im da vode skupštinske odbore i budu potpredsednici parlamenta – ionako ništa od toga ničemu ne služi”, kaže Đorđević i dodaje da služe, međutim oni, ti „njegovi“.

Prema njegovim rečima ovi sa levice služe da se forsira priča o neophodnosti uvođenja sankcija Rusiji (Borko Stefanović, Dragan Đilas), ili ulaska u NATO (Aleksandar Jovanović Ćuta, Nebojša Zelenović, Ne davimo Beograd).

 

“A sve kako bi Vučić ispao veliki Srbin, jer sluša volju naroda koji se ovim potezima protivi, dok su problem ovi izdajnici koji bi priznali Kosovo i uveli sankcije našem vekovnom partneru. Sa druge strane je „lažna desnica“, kako ju je i sam nedavno nazvao – od Dveri, preko Zavetnika, do DSS i svih frakcija POKS-a”, navodi Đorđević.

Napominje da ima i najmanje tri dokaza da je u pitanju lažna desnica. Prvi je u činjenici da su svi učestvovali na izborima koji po prvi put nisu održani na Kosovu i Metohiji, čime su faktički priznali da je reč o teritoriji koja nije u sastavu Srbije. Drugi dokaz je njihovo sramno ćutanje, a u slučaju nekih (čitaj: Dveri) i otvoreno podržavanje jedne od najvećih izdaja u skorije vreme – priznavanja autokefalnosti makedonske crkve od strane SPC.

 

“ Nijedna od ovih stranaka se nije usprotivila i ukazala na sramotu predaje srpskih svetinja nekakvoj MPC. Konačno, uloga svih ovih stranaka u održavanju Evroprajda je dokaz da je u pitanju lažna opozicija. Nedeljama pred paradu su svi oni bili njeni najglasniji protivnici, nosioci protesta, da bi na dan održavanja prajda jednostavno nestali, zajedno s patrijarhom Porfirijem i sveštenstvom. Oni kažu da su rešili da poštuju institucije i zabranu okupljanja”, navodi lider Oslobođenja i dodaje da su odustali na dugme i mig s Andrićevog venca, odakle su litije organizovane, vođene i ugašene.

Đorđević tvrdi da ih Vučić sada namerno pominje zajedno sa najavom formiranja nekakvog novog pokreta, kako ne bi došlo do ukrupnjavanja prave desnice, one koja ga tokom rasprave o Kosmetu ne bi nazivala „gospodine predsedniče“, već „izdajniče“.

“Ali nas koji ne samo da to mislimo, već to javno i izgovaramo ima i više nego što se možda čini. I naše vreme dolazi, vreme u kojima će s političke scene biti zbrisana lažna opozicija i s leve i s desne strane, jer svi ti „njegovi“ samo pomažu Vučićev opstanak na vlasti”, zaključuje Đorđević.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari