Đukanović: Nemam ništa protiv koalicije sa socijalistima, uvek je dobro imati što širu podršku 1Vladimir Đukanović, FoNet/Ognjen Stevanović

Član Predsesdništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović rekao je da nema ništa protiv koalicije sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), iako je često kritikovao ovu stranku.

On u intervjuu za današnji Kurir kazao da veruje da su socijalisti iz lošijeg izbornog rezultata na decembarskim izborima, izvukli pouke, kao i da će nešto promeniti.

„Uvek je dobro imati što širu podršku, posebno ako se zna da će se do 2027. godine raditi ozbiljni projekti koji su najavljeni planom „Skok u budućnost“ i da nas baš te 2027. očekuje Ekspo. Otuda, ko god želi dobro Srbiji apsolutno je dobrodošao, nebitno da li je vlast ili opozicija. Cilj je, valjda, da budemo što složniji i da dobre stvari po Srbiju zajednički radimo“, rekao je Đukanović.

On je dodao da ima mnogo ljudi u opozicionim strankama koji sigurno imaju dobre ideje i koji bi te ideje mogli da podele sa naprednjacima kako bi zajednički realizovali sve planirane projekte.

Đukanović je istakao i da očekuje da „neki trezveni ljudi“ iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ kažu da se sa politikom s kojom su išli do sada, ne može dalje.

„Izgubili su po ko zna koji put, isključivo zato što je njihovim liderima mozak ostao u devedesetim godinama i oni od tog perioda nisu makli sa razmišljanjem. Voleo bih da imamo normalnu atmosferu, pristojne i oštre skupštinske polemike, žestoke replike, ali da se ne doživljavamo kao neprijatelji, jer meni oni nisu neprijatelji, već politički protivnici sa kojima želim da razmenim argumente“, zaključio je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari