Đukanović (SNS): U debatama ne smemo da pobeđujemo drekom, moramo gostovati na svim televizijama 1foto FoNet Aleksandar Barda

Član Predsedišta Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović ocenio je da vlast mora da ponudi dijalog opoziciji tako da i ovaj njegov stav treba shvatiti kao ispruženu ruku, istakavši da je Srbiji u naredne četiri godine neophodan mir i stabilnost, a nikako unutrašnji politički sukobi.

„Vlast mora da svoj pristup prema građanima promeni, da mnogo više čuje čak i one najekstremnije njene protivnika, da hrabro uđe u politički dijalog sa svim tim ljudima, da njeni fukcioneri mnogo više rade na terenu i da u debatama pobeđuju ozbiljnom argumentacijom, a ne vikom i drekom“, naveo je Đukanović, u autorskom tekstu za današnji list Politika.

On je napisao da su „predstavnici vlasti dužni da odgovaraju i na nejneprijatnija moguća pitanja novinara, čak i kada su takozvani novinari zapravo upućeni da pitaju nešto po zadatku od strane medijskog tajkuna koji vodi hajku protiv vlasti“.

„Vlast mora da bude spremna da uđe u političku borbu, kolokvijalno rečeno, i na gostujućem terenu, odnosno u medijima gde ti je jasno da tamo ideš samo da bi voditelji pokušali da te naprave glupim. Zato na takva gostovanja ne smeju da se šalju nespremni, već vispreni i oni koji ozbiljno prate politiku“, napisao je Đukanović o televizijskim gostovanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari