Dobri odnosi sa Egiptom: Sastanak premijerke i ambasadora 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Egipta u Srbiji Baselom Salahom o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje dve zemlje, saopštila je Vlada Srbije.

Premijerka je istakla da narode Srbije i Egipta vezuje višedecenijsko prijateljstvo i da treba nastaviti rad na jačanju ekonomske razmene i saradnje u svim oblastima društvenog života.

Brnabić je navela da je sveukupna saradnja značajno unapređena u prethodnom periodu, što je potvrdila istorijska poseta egipatskog predsednika Abdela Fataha El-Sisija Srbiji prošle godine.

Sagovornici su razmenili mišljenja o brojnim oblastima u kojima postoji značajan prostor za produbljivanje saradnje, poput industrije, poljoprivrede, turizma, kulture, te su u tom smislu istakli i značaj zaključivanja sporazuma o slobodnoj trgovini.

Ambasador Egipta Basel Salah zaključio je da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, te izneo uverenje da će se saradnja u svim oblastima kretati uzlaznom putanjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari