Veselinović: Uputili smo javni poziv listi oko Nestorovića da ne da većinu SNS 1foto A.H./ATAImages

Dobrica Veselinović iz koalicije Srbija protiv nasilja kazao je, pošto je odložena konstitutivna sednica Skupštine Beograda za 1. mart, da je koalicija Srbija protiv nasilja uputila javni poziv listi okupljenoj oko Branimira Nestorovića da ispoštuju volju građana i da njihovi odbornici ne daju većinu SNS, „što se danas nije desilo, a nadamo se da neće ni 1. marta“.

„Očigledno je SNS shvatio da nema većinu u Beogradu, pokušavaju da prolongiraju ono što je svima jasno – da su izbori pokradeni i da se moraju ponoviti“, rekao je Veselinović za N1 i ocenio da nepojavljivanje odbornika SNS u skupštini pokazuju njihovu neodgovornost i nepoštovanje osnovnih demokratskih pravila.

„Ako ste pobedili na izborima, kao što kažete, formirajte većinu…“, poručio je Veselinović.

Dodao je da mu je „drago što je celokupna opozicija, uključujući stranke okupljene u koaliciji Srbija protiv nasilja i NADA, delovala sinhronizovano i u saradnji pokazala da Srbija ne želi vlast SNS i SPS, i pokazala želju da izbori moraju da se ponove, a pre toga primene preporuke ODIHR“.

Komentarišući to što je predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić držao konferenciju za novinare ispred Skupštine, ne pojavivši se u sali, Veselinović ocenjuje da „Šapić stalno pribegava nedostojanstvenim potezima, ne poštuje institucije koje on treba da predstavlja“.

„Pobegao je od predstavnika građana i opozicije, ne želeći da pokaže svoju slabost da ne može da formira vlast, iako je prethodnih nedelja govorio drugačije“, kazao je Veselinović.

Branimir Nestorović sa liste „Mi – Glas iz naroda“ nazvao je ranije danas dva beogradska odobornika te liste „odbeglim“ i rekao da bi bilo dobro da se održe novi izbori u Beogradu.

Nestorović je u skupštini grada rekao da su ta dva odbornika, koja nije imenovao, „prekinula kontakt sa nama bukvalno posle izbora i više se nisu javljali osim preko medija i društvenih mreža“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari