Dodik izneo optužbu ko stoji iza protesta u Srbiji i sa kojim ciljem 1Foto: L. V.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je veoma jasno da se dve nezapamćene tragedije u Srbiji, u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu, u kojima su žrtve bili deca i mladi ljudi, zloupotrebljavaju i koriste za eliminisanje vlasti predsednika Aleksandra Vučića.

„Protesti u Srbiji jasno govore šta je njihov cilj, a to je iskorišćavanje tragedija i masovnih ubistava mladih ljudi, da bi posredstvom ulice, protestima, Aleksandar Vučić bio sklonjen sa vlasti“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

Dodao je da je uveren da su i u Srbiji, kao što su ranije bili u RS, isti mentori – pripadnici britanske obaveštajne službe.

Prema njegovim rečima, dešavanja u Srbiji liče na ono što je RS prošla u bliskoj prošlosti, kada je još nerazašnjena smrt mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke „zloupotrebljavana duži period za obračun sa vlašću u RS“.

„Mi smo prošli nešto slično sa grupom ’Pravda za Davida’ iza koje je stajala opozicija u Republici Srpskoj i britanska obaveštajna služba. Ta služba je očigledno umešana i u ove nemile događaje poslednjih dana u Srbiji, proizvodeći dezinformacije i strah i praveći društveni ambijent u kome preovlađuje ekstremističko ponašanje protiv aktuelne vlasti“, ocenio je Dodik.

Dodao je da je „ubeđen da su inspiratori i proizvođači i ovog nereda u Srbiji Britanci, odnosno njihove tajne službe sa svojim saradnicima iz Srbije“.

Dodik je istakao da je „monstruozno vršljanje stranih službi“ po ovim prostorima koje, slično kao što su i njemu radile, pokušavaju na Vučića da prebace odgovornost za tragična dešavanja u školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu.

„Zato sam uveren da su mentori isti, scenario isti i cilj isti – rušenje vlasti i destabilizacija Srbije. Bilo čiji nedužni život i bilo koja tragedija ne mogu i ne smeju biti zloupotrebljavane i korištene kao platforma za politički obračun sa bilo kim“, naveo je on.

Ocenio je da „te gnusne zloupotrebe tragedija neće prestati dok se ne uništi strani obaveštajni epicentar u Beogradu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari