Dodik odbacio odluku Visokog predstavnika o nametanju zakona o zabrani negiranja genocida 1Foto: RTRS

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da odbacuje odluku Visokog predstavnika Valentina Incka, koji je danas nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.

„Genocid se nije desio i to je trajna ocena svih nas. Republika Srpska tu odluku odbacuje. Genocid se nije desio i to kažu mnogi relevantni faktori u svetu“, kazao je Dodik.

On je ocenio da Incko „nema ovlašćenja da donosi ovakve odluke“, ističući da on ovim zakonom „samo pokušava da se pokrije priča o genocidu“.

„To govori da je ta odluka sumnjiva i Srbi to nikada ne smeju prihvatiti. Ekser je zakucan u mrtvački kovčeg BiH i BiH ne može da posle ovoga funkcioniše“, naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, Incko je „srbomrzac i spodoba koja je sve činila da Srbima zagorča život“.

Dodik je za sledeću sedmicu najavio održavanje sednice Narodne skupštine RS na kojoj će se raspravljati o odlukama i koracima Republike Srpske povodom nametanja zakona o zabrani negiranja genocida.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je dana zakon kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, a najviša kazna je do pet godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari