Dosta je bilo postaje stranka 1

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je počeo da prikuplja potpisa za osnivanje stranke i da veruje da će ove godine biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

DBJ je najavio osnivačku skupštinu za poslednju nedelju januara, a za drugu subotu februara, prvu skupštinu stranke.

Verujemo da će ove godine biti raspisani još jedni vanredni parlamentarni izbori jer premijer, osim samog sebe, nema drugog kandidata za predsedničke izbore, kaže se u saopštenju.

Kako je rekao, velika skupština stranke biće početak predizborne kampanje za izbore na kojima će pobediti „vladavina jednog čoveka da bi Srbija preživela“.

DJB je postao lider opozicije prema podršci građana, kaže se u saopštenju i ističe da podrška stabilno raste i od prošlih izbora je više nego udvostručena.

U saopštenju se navodi da DJB prerasta u stranku sa ciljem da pobedi na izborima, da bi promenili Srbiju i napravili zdrav sistem.

Iscrpeli smo potencijal volonterskog pokreta na republičkom nivou i želimo da budemo više od protesta protiv trulog sistema, navodi se u saopštenju i podseća da je Pokret nastao kao udruženje 27. januara 2014. i te godine osvojio 2,1 odsto glasova.

Dve godine kasnije osvojili smo poverenje 6,02 odsto građana i postali parlamentarna politička organizacija. Danas, posle tri godine od osnivanja i pola godine od ulaska u Skupštinu, uživamo poverenje veće od 15 odsto građana. Vreme je da prerastemo u stranku, koja će biti stranka centra, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari