Dragan Pajić: Prvi put posle 18 godina na funkciji da je Petrović podneo ostavku na bilo šta 1

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podneo je ostavku na mesto u radnoj grupi za implementaciju projekta „Jadar“, javili su lokalni mediji.

Dragan Pajić, član opozicione odborničke grupe „Smelo“ u Skupštini grada Loznica, za Danas ukazuje na kuriozitet jer je, kako navodi, ovo prvi put posle 18 godina vršenja funkcije gradonačelnika u kontinuitetu menjajući stranačke dresove da je on podneo ostavku na bilo šta.

– Poznavajući njegov karakter smatramo da ide petom brzinom nizbrdo – kaže Pajić.

Odborniča grupa „Smelo“ je kraje prošle godine predala i pismeni zahtev u kojem se traži da Petrović podnese ostavku u radnoj grupi.

U njemu se, između ostalog, navodi da su građani uplašeni zbog svih segmenata koji se odnose na životnu sredinu ali i njihove živote. I to ne samo meštana koji imaju imovinuna teritoriji koja je namenjena za realizaciju projekta „Jadar“ već svih građana koji žive u Loznici i Srbiji.

– Juče je gradinačelnik imao intervju na lokalnoj televiziji “Podrinje” i rekao da je grupa opozicionih odbornika podnela zahtev da on da ostavku na članstvo u radnoj grupi za implementaciju rudnika, i da je on mišljenja da je bolje da ostane u radnoj grupi kako bi iznutra mogao da deluje u interesu naroda. Očigledno je da je do ujutro promenio mišljenje i naravno sve se poklopilo sa datumom i vremenom koje smo mi označili i postavili kao krajnji rok da podnese ostavku – kaže Pajić.

Kako dodaje, smatramo da je prosto procenio da će ostati da “visi u vazduhu” obzirom na to da će vlada usvojiti neku vrstu moratorijuma sa vremenskim ograničenjem na projekat Jadar i da je to učinio samo iz ličnog intersa procenjujući da je to najbolje u ovom trenutku za njegov opstanak na mestu gradinačelnika.

On za ponedeljak najavljuje nove zahteve koji će biti usaglašeni sa udruženjima i građaniam Loznice  koji će biti upućeni gradonačelniku, a odnosiće se na sve dokumente koje je potpisao  on i javna preduzeća sa Rio Tintom od 2004. do 2022.

Tražiće se i uvid u zapisnike sastanaka radne gruoe za iplementaciju projekta „Jadar“, čiji je do danas gradonačelnik Petrović bio član.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari