Dragana Miljanić poručila naprednjacima: Dok ste vi mitingovali, Kurti je uklonio srpsku trobojku 1Foto FoNet Ana Paunković

„Da li je vlast organizovala miting i svesno prepustila sever Kosova Aljbinu Kurtiju i da li ste predali Leposavić, Zvečan i Zubin Potok zarad svog rejtinga“, upitala je Dragana Miljanić, poslanica stranke Zavetnici, danas u Skupštini Srbije

Ona je podsetila da su Zavetnici upozoravali da će naprednjaci kontramitingom dodatno destabilizovati zemlju i izazvati dublje podele i vezati ruke državi Srbiji pred mnogim izazovima sa kojima se danas suočavamo.

Zatražila je i da Srbija proglasi okupaciju Kosova, da se pregovori o statusu Kosova vrate u Ujedinjene nacije i istakla da nema razlike između Minskog i Briselskog sporazuma i da su oni bili farsa.

Ona je poručila da je ono što je rečeno na mitingu moglo da bude rečeno i u jutarnjim programima na Hepiju i Pinku, ili je predsednik Srbije mogao to da podeli na Instagramu.

„Doveli ste Srbe sa Kosova i Metohije da lutaju po ulicama Beograda, zavaravajući ih da će svoje ognjište da brane na političkom skupu, a uveče ste ih autobusima Albanitursa vratili da vide zastave Kosova. Te opštine bile su poslednji trag srpske suverenosti na Kosovu. Dok ste vi mitingovali, Kurti je uklonio srpsku trobojku koja nije pala ni 2004. ni 2008. godine“, poručila je poslanica Zavetnika i upitala postoji li neka država u svetu koja podiže borbenu gotovost, a da ministar odbrane ide na politički skup.

Govoreći o medijima, ona je istakla da se iz izveštaja REM može zaključiti da je u Srbiji sve super, a statistika, ipak pokazuje da je od oktobra 2022. do januara 2023. kodeks novinara Srbije prekršen 2.715 puta i upitala postoji li ijedan medij građana Srbije.

Replicirajući naprednjakinja Marina Raguš, poručila je Miljanićevoj da je lako srbovati sa Zvezdare, naročito ako o Kosovu i Metohiji neznate baš ništa. Ona je pitala da li je srpska strana odgovorna što Zajednica srpskih opština nije formirana, ili druga strana sa kojom je moralo da se pregovara, kako se radi u civilizovanom svetu, umesto pozivanja na rat za šta je optužila Zavetnike.

„U februaru je održana rasprava o Kosovu i Metohiji, a onda su rekli da neće raspravu, za danas je opozicija tražila raspravu o izveštaju REM, a sada se raspravlja o Kosovu i Metohiji, rekao je Bakarec i opoziciju uporedio sa „besnim detetom“, a Miljanićevoj poručio da se nije dotakla teme dnevnog reda koju je opozicija tražila.

Sve informacije o događajima na Kosovu čitajte u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari