Dragana Rakić (DS): Nakon pretnji trećim svetskim ratom i nuklearnim oružjem, da se Vučić izjasni da li sledi državnu politiku evropskih integracija 1Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Nakon pretnji trećim svetskim ratom i nuklearnim oružjem, bilo bi racionalno da se režim Aleksandra Vučića jasno izjasni da li sledi državnu politiku evropskih integracija ili sprovodi neku svoju ličnu politiku – mišljenja je Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke.

Upitana da li je Srbija bliža uvođenja sankcija Rusiji od kada je predsednik te države zapretio upotrebom nuklearnog oružja u takozvanom trećem svetskom ratu, sagovornica Danasa kaže da Srbija odavno ima jasno definisanu spoljnu politiku.

– A, to su evropske integracije i usklađivanje spoljne politike sa politikom Evropske unije. Zbog unutrašnjih političkih prilika, Aleksandar Vučić ne usklađuje spoljnu politiku sa EU, nego je usklađuje sa svojom medijskom politikom koja je proruska i antizapadna – smatra ona.

Dragana Rakić (DS): Nakon pretnji trećim svetskim ratom i nuklearnim oružjem, da se Vučić izjasni da li sledi državnu politiku evropskih integracija 2
Foto: Lična arhiva

Kako dodaje, Vučić pokušavajući da balansira između zvanične državne politike koja je prozapadna i proruske politike koju plasira kroz domaće medije, ima samo jedan cilj – očuvanje sopstvenog rejtinga i što duži opstanak na vlasti.

– Nakon pretnji trećim svetskim ratom i nuklearnim oružjem, bilo bi racionalno da se režim Aleksandra Vučića jasno izjasni da li sledi državnu politiku ili sprovodi neku svoju ličnu politiku – zaključuje sagovornica Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari