Dragana Rakić: Slika praznih poslaničkih klupa vredi više od hiljadu reči 1foot FoNet Ana Paunković

Odluka da se ne prisustvuje konstitutivnoj sednici Narodne skupštine bila je jednoglasna odluka Demokratske stranke, rekla je potpredsednica DS-a Dragana Rakić u emisiji „Među nama“.

„Za Demoktatsku stranku je neprihvatljivo da učestvuje u konstituisanju nelegitimnog parlamenta pre nego što se donese rezolucija Evropske unije, za koju svi mislimo da će se desiti 8. februara“, navela je Rakić, prenosi Nova.rs.

Ona kaže i da je predsednik stranke Zoran Lutovac na današnjem predsedništvu koalicije „Srbija protiv nasilja“ izneo ovu odluku demokrata.

„Naši partneri ipak smatraju da bi trebalo da se bude prisutan u sali. Stav DS-a je da smo za opstrukciju, ali da se ta opstrukcija vrši ispred sale ili ispred Narodne skupštine. Poslanici DS-a sigurno neće biti 6. februara u poslaničkim klupama“, istakla je Rakić.

Potpredsednica DS-a kaže da je koalicija potpuno ujedinjena oko krajnjeg sila, ali da se trenutno radi o taktičkom manevru – da li treba biti u sali ili van sale.

„Mi smatramo da slika vredi više od hiljadu reči i da slika praznih poslaničkih klupa je mnogo moćnija poruka od svega onoga što bi eventualno bilo dozvoljeno opozicionim poslanicima da kažu“, smatra Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari