Doneta odluka da li će poslanici najjače opozicione koalicije Srbija protiv nasilja prisustvovati konstituisanju Skupštine 1Vojin Radovanović

Koalicija Srbija protiv nasilja donela je odluku da u sali prisustvuje konstutivnoj sednici Narodne skupštine, kaže izvor Danasa iz ove koalicije.

On ostavlja mogućnost da tako ne postupe sve članice koalicije, navodeći da je Demokratska stranka Zorana Lutovca na sastanku koalicije glasala protiv odlaska na sednicu. Taj postupak je očekivan imajući u vidu da je predsedništvo ove stranke sinoć donelo odluku da na sednicu ne treba ići.

Naš izvor napominje da postoji mogućnost da ova opoziciona koalicija ne nastupi jedinstveno, precizirajući da DS ima Glavni odbor u nedelju, na kome će doneti svoju odluku. Ova stranka ostavlja mogućnost da nastupi suprotno stavu većine članica SPN, kaže naš izvor.

Argument sa kojim je ova stranka nastupila je da je besmisleno ići na sednicu, ako se već tražio i očekuje stav Evropskog parlamenta o izbornim nepravilnostima, ali su unutar koalicije preglasani.

Ranije danas je predsednik Ekološkog ustanka, udruženja koji je član SPN, Aleksandar Jovanović Ćuta naveo da je odluka doneta i da će koalicija nastupiti jedinstveno. Koja je odluka doneta nije želeo da otkriva iz taktično-tehničkih razloga.

„Sastanak je bio veoma uspešan a o tome šta dalje radimo ćemo blagovremeno obavestititi, ali ne želimo da je otkrivamo“, navodi poslanik Jovanović.

Stranka Zajedno je danas pismom obavestila svoje partnere iz evropske porodice zelenih partija da neće prisustvovati konstitutivnoj sednici Narodne skupštine, objavila je Nova.rs

Sastanak je počeo u 13 časova na kojoj su doneli konačnu odluku o prisustvu ili neučešću na konstitutivnoj sednici republičkog parlamenta zakazanoj za utorak 6. februara.

Konstitutivna sednica zakazana je za 6. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari