Dragaš: Razgraničenje jedino realno rešenje, nije nametnuto spolja

Ostavite komentar


  1. Razgraničenje ne može da se sprovede baš zbog toga što je to realno rešenje. Moramo shvatiti okolnosti u kojima živimo. Na ovom poluostrvu vlada sistem inverzio ordine nasleđen od komunista. Dakle, razgraničenje može biti opcija samo u okolnostima ako se kao takvo nametne. Za to bi bio potreban oružani konflikt a tada bi sve bilo teško (ili nemoguće) kontrolisati. Realnije je federalizacija Kosova. Konstituisanje Severnog Kosova (Ili nešto poput Distrikta Brčko). Međunarodna zajednica bi u tom slučaju propisala odnose Vlade u Prištini i pokrajine Severno Kosovo. Ta pokrajina bi morala da dobije ingerencije koje bi podrazumevale nadležnost nad očuvanjem i upravljanjem kulturnim i verskim dobrima srpskog naroda. Srbija ne bi trebala nikada de fakto priznati Kosovo ali ne bi trebala da ga sprečava da kao svaka druga država ostvari sva prava.

  2. Kad ste navalili ko pijan o plot za razgranicenje ,u redu ,razgranicenje icicemo se ,Ali ce Zato I Republica Sandzak da se razgranici ,kao I Presevo I Bujanovac !!! I ?? Razgranicenje ispade gore od suvog priznanja Kosovo !! Kada SandzK proglasavTe Republiku ,Kako ce Kosovska Mitrovica bit povezana sa Srbijom ? # Vecih politicking stereocina od Seselja I Vucica nema ,!!! Nas narod izgleda sve ovo I zasluzuje :(((( Planski trade protiv interesa naroda i,a narod godinama nereaguje ,ma start god da je u pitanju ,kao hipnotisan…..popljackaju cell deviznu stednju …narod cuti….I Jos ponovo bira Danica za premijera !!!!! #

  3. ček zar se ovaj ne preziva Ilijazi. Jel to onaj što je trgovao oružjem po zemljama koje imaju sankcije UN i umalo nas nije uvalio u ogromne probleme ?

  4. Ko šta priča o Sandžak Republici i jel’ znate da se Sandžak prostire u više opština u CG nego u Srbiji. Vi zagovarati (kao i Ugljanin) ISIS tj. Islamsku Državu protiv koje se sav normalan svet bori.
    Što se tiče Lapske Doline (koji su Albanci trampili za srpski Ibarski Kolašin 1957.god. da bi se potopio i izgradilo Jezero Gazivode) zbog oružanog ustanka OVPBM koji su ugušili srpska žandarmerija i NATO su bilo kakvu diskusiju o vraćanju u pređašnje stanje „Potrošili“ a Srbi i četri srpske opštine (Zubin Potok, Severna Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić) baš zbog toga što nisu ratovali po istom tom
    NATO – u, mogu da se vrate u Srbiju.
    Dakle, razgraničenje su prvi spomenuli NATO i SAD jer kako tvrde da smo ratom izgubili pravo na centralno KiM tako imamo pravo da zadržimo teritorije iz kojih nije bilo ratnih dejstava.
    Što se tiče Orhana Dragaša, koji nije promenio ime i jasno je da je Goranac iz Dragaša svojom humanitarnom delatnošću je spasio mnoge goranske porodice izbegle sa KiM i ima nesumnjiv uticaj među Gorancima u Srbiji na KiM i dijaspori. Kao čovek sa KiM ima potpuno pravo da govori kako bi se po njemu rešilo Kosmetsko pitanje.
    Voleo bi da svojim uticajem doprinese da se na KiM oformi Goranska Opština Dragaš i koja bi se pripojila Srpskoj Zajednici Opština i kao sedma opština u preostalom delu R. Kosovo omogućila da Srbi i Albanci imaju direktnu vezu sa Makedonijom i Srbijom što bi im se omogućilo dvojnim državljanstvom u slučaju Srba i Albanaca (koji to žele) i trojnim u slučaju Goranaca (srpsko, makedonsko i kosovarsko), dakle ZSO+, eksteritorijalnost SPC i njenih Metoha je pravo rešenje za rešavanje kosmetskog pitanja. To i Orhan Dragaš zna.

  5. E moj Dragas, Aca Vucic se politikom bavi 30 godina. Huskanje na rat i mrznja su esencija njegove politike. Prica kako ga drugi ne razumeju je toliko prazna da nemam reci. A nemam reci da on nekoga ili nesto spasava. Tamo gde je on spasavao Srbe, nema ih. Ajde da smo pali sa Marsa i da ne znamo Acu. Dragas dragi, a koji je njegov predlog koji mi ostali ne razumemo ili ne podrzavamo?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.