Dragomir Anđelković o mitingu SNS: Severno-korejski skup u Evropi od kojeg niko neće imati benefit 1Foto FoNet/ Milica Vučković

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da će Srpska napredna stranka (SNS) i u narednom periodu nastaviti, kako je rekao, da se kruni.

Komentarišući odluke bivših stranačkih funkcionera Zorane Mihajlović, Stanislave Pak i Dragana Šormaza da napuste SNS, Anđelković je agenciji Beta kazao da tu partiju za sada napuštaju marginalizovani članovi, ali da to predstavlja ohrabrenje za druge članove da počnu da razmišljaju o napuštanju SNS-a.

„Masovni protesti nezadovoljnih građana će u narednom periodu početi da krune sistem i tada će doći do većih odliva i lomova u SNS-u. Za sada se u jezgru stranke svađaju, ali se još ne razilaze jer imaju veliki interes. Predsednik te stranke Aleksandar Vučić još uvek ima jake mehanizme kontrole i ucene članstva“, ocenio je Anđelković.

Na pitanje da li postoji strah kod članstva da napusti SNS, Anđelković je kazao da vlast poseduje velike potencijale za ucene.

„Mnogi razmišljaju da napuste stranku, ali se plaše. Vučić je razradio vrlo sofisticiran sistem zlostavljanja, korupcije i medijskog linča“, istakao je analitičar.

Upitan kakvi će biti efekti po SNS od današnjeg skupa u Beogradu, Anđelković je rekao da se radi o severno-korejskom skupu u Evropi, od kojeg niko neće imati benefit.

„Ovo nije partijski skup, ljudi se dovode u režiji države. Sve podseća na sletove kakve je pravio Josip Broz Tito, a cilj je da se pokaže kako Vučić ima podršku naroda. Veliki deo Srbije zna da je to farsa. Veštačka masovnost će sprečiti veliko osipanje preko noći, a vojsci i policiji da se pokaže da Vučić i dalje ima neke svoje pristalice“, naveo je Anđelković.

Po njegovim rečima, u vojsci i policiji vlada sve veće nezadovoljstvo.

„Vojska i policija sigurno neće ići protiv naroda ukoliko bi se vlast odlučila za represiju nad političkim neistomišljenicima“, kazao je Anđelković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari