Drčelić: Razgraničenje sa Kosovom znači novi konflikt; Antić: Jedino je kompromis moguć

Ostavite komentar


  1. I šta je dotični hteo reći što nismo znali?
    Jel on misli da će Albanci hteti da žive u Srbiji ili daće Srbi sa severa Kosova da postanu Albanci?
    Nerazumem šta nam je konkretno predložio…

  2. Veoma dobro poznajem Albance sto se za pojedine i sagovornike Danasa i komentatori ne bi moglo reci. Razgranicenje je jedino resenje koji ce prihvatiti i Albanci i Srbi. Zasto Albanci? Oni zele cvrste granice i njihova je krilatica, kao i nasa: „Od tudjega tuga bije“ i „Oteto – prokleto“…
    Svesni su da severno od Reke Ibar nikada nije bilo albansko, niti je pripadalo Kosovskom Sandzaka u vreme Obamana, niti fasisticko – balistickoj Shqiperije e Madhe a ni do 1957.god. dok se zvala kosovometohijska oblast, kada je zbog hidrosistema Ibar Lepenac i brane i Jezera Gazivode „Trampili“ su Ibarski Kolasin, Mitrovicu, Zvecan, Lesak, Leposavic za Bujanovac i Presevo.
    Jug KiM i onako vec dvadeset godina zive pod vlascu R. Kosovo s’ Tim da u sest opstina gde Srbi imaju apsolutnu vlast treba da u potpunosti zazivi Zajednica Srpskih Opstina sa izvrsnim ovlascenjima.
    Eksterotijalnost srpskih svetinja i njihovih metoha i formiranje Srpske Pravoslavne Drzave Pecke Patrijarsije, kao i uredjenje SPC po koptskom ili antohijskom sistemu bi relaksirali odnose sa Makedoncima i Crnogorcima odnosno i zadovoljio appetite pojedinih vladika i episkopa. Srbija bi sve to platila i kontrolisala besplatnim koriscenjem vode iz Jezera Gazivode. Koriscenje vode je Kamen spoticanja i za ZSO i za razgranicenje jer se vodom za pice snadbeva Pristina i hlade termoelktrani Obilic kao i zaliva sva Kosovske Dolina. Zbog toga za svakim slucaj treba izgraditi prevodnicu kod Ribarica i kanal Ibar-Raska-Ibar kojim se moze zatvoriti dotok vode u jezero Gazivode u slucaju nepostovanja dogovorenog od strane Albanaca.

    1. dok ima boga I nas, Kosovo nikada nece se odreci crkava koj su silom okupirane 1920,jedino mogu da se prepishu crkve koj su gragjeni posle 1920 uz dozvolu kosova da je legalno gragjena I da nije gragjena u zemlju albanca koj je oteta silom po rezimu tadashnje srbije, takogje niti ujmara I mitrovica jedan milimetar srbiji nece pripasti, ako hocete zvecan I shta josh, onda morati nama vratiti albanski nish,topolu, I deo sangjaka gde su albanci proterani, a takogje sve gjamije van Nisha gde su zivjeli albanci da pripadnu albanskom meshijatu, drugacije nikako, posle ovo sa vama kineski zid..

    2. Ma ljudi to neshvataju.
      Mi smo baš udaljeni od Albanaca i uvek ćemo biti.
      U redu je saradnja na svim nivoima kad postoji interes.
      Sve te negativne konotacije između dve države će nestati.
      Primer vam je HR jer nije ispoštovala sve što je bilo dogovoreno ali moraće jednog dana, Republika Srbska u BIH je realnost i Bošnjaci pokušavaju to osporiti ali jednostavno nemogu.
      Slično je na Kosovu, zato međa da se udari i svako na svome.

  3. Antic je glas razuma u ovoj Srbijici zarobljenoj autosovinistima i neokomunistima. Raspadom Jugoslavije, sve nacije su resile svoje probleme osim Srba. Srpsko pitanje otislo je na pogresnu stranu kao velikosrpska agresija. Znaci, ni Kosovo se ne moze resavati dok se ne postavi u kontekst celokupnog srpskog pitanjas, ukljucujuci Republiku Srpsk, polozaj Srba u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

  4. Laž. Nije tačno. Brojni su interesi ovih bundžija protiv podele Kosmeta, od ličnih pokvarenih interesa iz kruga dvojke, preko rusofilije i antizapadnjaštva do antisrpske i neoliberalne dogme da Srbija mora biti kažnjena oduzimanjem kosovskog mita, tjs da isti ostane samo mit.

    Ovo je najbolje rešenje za mir napredak evroatlanske integracije uključivši i Srbiju u Nato. I što ne reći, jednog dana specijalne veze sa Amerikom (Evropski Izrael).

  5. Srbija koja bi se odrekla Kosova i MEtohije prestala bi da postoji kao drzava. Ovi prekodrinski Srbi na vlasti to nazalost ne shvataju jer je za njih okupacija“normalno stanje“.Navikli ih Turci i Austrougari.
    Nasi su preci cekali 4 veka da vide ledja Turcima, ne reba brinuti za ove nove „Turke“, proci ce i njihovo a u medjuvremenu treba preziveti od ovog domaceg zla.

  6. Razgranicenje je jedino moguce resenje, drugo i trece resenje ne postoji, mislim da su i sami Albanci svesni toga, al sta je problem? Problem je Amerika koja okupirala Kosovo i ona se pita za sve vrste dogovora, ovo i Albanci znaju, a njihovi politicki pijuni izvrsavaju njihova naredjenja, vidite i sami da je njihov specijalni pregovarac u centru paznje, a tu nigde nema EU, i ona se pita valjda za nesto, pa i Rusija, al naravno kada Amerika donese cvrsti stav i stavi ga na sto za pregovore, to je amin za sve..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.