Drecun: Vučić će na Kosovu ponuditi okvir rešenja 1Milovan Drecun Foto: Printscreen

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Kosovu, 8. i 9. septembra, reći kako se odvija dijalog sa Albancima i ponuditi okvir rešenja kosovskog pitanja, piše N1.

„Ponudiće verovatno okvir rešenja kako ga on vidi i treba da sasluša mišljenje predstavnika srpskog naroda koji će biti tamo, da se otvori jedna diskusija kako bi znao šta dalje treba da radi“, rekao je Drecun za RTS.

Po njegovim rečim u Vašingtonu postoji inicijativa za postizanje dogovora Beograda i Prištine, što je veliki preokret koji Srbija mora da iskoristi.

„Ako ovog puta ne shvatimo istorijsku priliku i ne shvatimo značaj postizanja sporazuma sa Albancima, mi ćemo napraviti istorijsku grešku koja će se definitivno odraziti na budućnost celokupnog srpskog naroda i uvesti nas u nova stradanja“, kazao je Drecun.

Drecun je povodom pokušaja kosovskih Albanaca da promene tim pregovarača u Briselu ocenio da su Albanci svesni da će u pregovorima Beograda i Prištine ključnu ulogu imati Sjedinjene Američke Države.

Skupština Kosova nije juče usvojila predlog Vlade o formiranju pregovaračkog tima Kosova za dijalog sa Srbijom, a sednica će biti nastavljena danas u 14 časova.

Više na N1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari