Drugi krug: Finansiramo se sami 1

Širom Srbije, unazad nekoliko dana, pojavili su se plakati i nalepnice – Drugi krug, jer tako mora. U pokušaju da saznamo ko stoji iza ove kampanje, obratili smo se direktno organizaciji na njihovom Fejbuk profilu.

Dok smo čekali odgovor, pozvali smo stranke da ih pitamo da li oni stoje iza ove kampanje. U izbornim štabovima kandidata Saše Radulovića, Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Ljubiše Preletačevića Belog rečeno nam je da nemaju veze sa plakatima i lecima – Drugi krug, odnosno da im nije poznata ta organizacija. A kako smo čuli u tim štabovima, svako od njih mislio je da iza stoji štab nekog protivkandidata.

U međuvremenu, putem Fejbuka stigao nam je odgovor iz ove organizacije: „Drugi krug nije organizacija, niti predstavljamo i jednu kampanju. Ideja o našem okupljanju nastala je kao želja da se naši vršnjaci probude i zainteresuju da se suprotstave medijskom mraku i cenzuri, koja stvara utisak da je sve unapred određeno i da ovde nema budućnosti. Mi volimo svoju zemlju i ne želimo da budemo primorani da nakon školovanja iz nje odlazimo i zato verujemo da od nas može mnogo da zavisi. Ako izađemo i glasamo, biće drugog kruga, a onda će kandidati morati da kažu šta konkretno planiraju da urade sa nama. Način na koji se organizujemo i obaveštavamo mlade je trenutno jedini mogući kako bi se čuo naš glas i zato vam veoma hvala što ste kao retko ugledna novina obratili pažnju na naše aktivnosti. Za drugi krug zato što moj život i moja mladost nemaju drugi krug!“.
Na pitanje Danasa odakle im novac za kampanju lepljenja plakata i deljenja letaka širom Srbije, dobili smo odgovor da ovo što oni rade nije kampanja. Na preformulisano pitanje – odakle sredstva za širenje ideje?, dobili smo odgovor: „Za širenje ideje potrebni su ljudi koji u tu ideju veruju. Sve što je potrebno finansiramo sami, a nije potrebno mnogo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari