DS: Grčić huška rudare na građane koji se opravdano bore na ulici za svoja prava 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da pokušaj stvaranja haosa i huškanja rudara na građane ne može spasiti vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića i saradnike od odgovornosti.

„Grčić je pokušao dodatno da ‘zamuti vodu’ u već uzavreloj atmosferi u EPS-u. Umesto da javnosti ponudi odgovore na pitanja koja se već duže ukazuju na njegov nestručni rad, ovaj jurišnik Srpske napredne stranke (SNS) pokušava da u najboljem staljinističkom maniru krivicu prebaci na ‘strane plaćenike i domaće izdajnike'“, upozorila je DS.

Ta stranka pita „zašto je EPS prinuđena da kupuje oko 10 odsto električne energije koju proizvede na dnevnom nivou, zašto i pored medijske pompe i najava remonta bloka B1, on još uvek nije na mreži, zašto projekat izgradnje bloka B3 u termoelektrani ‘Kostolac B’ toliko kasni“.

DS upozorava Grčića da ne huška rudare na građane koji se na ulicama opravdano bore za svoja prava, da ne seje strah među rudarima i da ne pokušava da odgovornost za tešku situaciju u EPS-u prebaci na nekog drugog.

„Niko od inženjera elektrotehnike, rudarskih inženjera, stručne i akademske javnosti se ne zalaže za zatvaranje rudnika i gašenja termoelektrana preko noći. To je proces koji će trajati decenijama i treba da bude dobro isplaniran i dobro vođen“, navela je DS.

Grčić je danas saopštio da „rudari ‘Kolubare’ i ‘Kostolca’ traže garancije od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će ih sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu koji žele da zatvore naše rudnike i otmu koru hleba našoj deci ili kreću peške u marš na Beograd“ i da je njegova obaveza da to prenese Vučiću i javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari