DS: Ima li vlada plan uslaska u EU? 1

Demokratska stranka izrazila je sumnju da je Vlada Srbije stvarno posvećena evropskim integracijama, jer iz izveštaja Evropske komisije, a i iz iz svakodnenog iskustva, vidimo da nema vladavine prava, nezavisnog sudstva, niti slobode govora i medija, što su osnovni preduslovi za funkcionisanje demokratske države.

Osim toga, na osnovu nedavne izjava ministrake Jadranke Joksimović postavlja se pitanje da li je Vlada odustala od ulaska u EU 2025. godine, navodi se u saopštenju stranke.

Kako se ističe, Joksimović je najavila da će Srbija otvoriti sva poglavlja do kraja 2023. godine, kako bi završila pregovore do kraja 2025, a to bi značilo da je članstvo moguće tek posle 1. januara 2028. godine, oceunjuje DS.

Ta stranka pita na osnovu kog dokumenta ili odluke ministarka iznosi najavu koja je u suprotnosti sa dokumentom koji je Ministartsvo za evropske integracije izradilo, a Vlada usvojila u martu 2018. godine.

Demokratska stranka još jednom ukazuje na to da nije dovoljno da Srpska napredna stranka i njeni sateliti samo preuzmu proevropsku retoriku, već je potrebno da imaju iskrenu nameru i razrađen plan da se takva politika vodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari