DS: Najoštrije osuđujemo uvrede na račun Aleksandre Jerkov 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Demokratska stranka zahteva od tužilaštva i policije da odmah preduzmu zakonske mere protiv autora i svih ostalih koji su učestvovali u objavljivanju nazovi knjige Vojislava Šešelja u kojoj se na najprimitivniji način vređa potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov.

Sadržaj knjige, ukoliko uopšte postoji, javnosti nije poznat, ali su objavljene fotografije korica više nego dovoljan razlog da državni organi reaguju i spreče distribuciju tog skaradnog pamfleta.

U vezi sa aktivnostima „Komiteta za odbranu Vojislava Šešelja“, Demokratska stranka podseća na činjenicu da je politički otac Aleksandra Vučića pravosnažno osuđen pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, poznatijem kao Haški tribunal.

Nadležnost Tribunala u Hagu, država Srbija je priznala još u vreme kada je predsednik Srbije bio Slobodan Milošević. Stoga ni nadležni organi države Srbije sada ne mogu imati nikakvu dilemu o tome šta i kako da urade povodom ove knjige-uvrede.

Nećemo dozvoliti da se sve završi na našoj verbalnoj osudi uvreda upućenih Aleksandri Jerkov, kao i osudama od strane čitave javnosti. Demokratska stranka će do kraja insistirati na tome da nas državni organi zvanično obaveste o tome šta su preduzeli protiv onih koji na ovaj način vređaju javni moral i sa kakvim motivima je to urađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari