DS: Nastavnici trpe ogromne pritiske vladajuće stranke

Ostavite komentar


  1. Pa, koliko jos treba da nam upropaste u drzavi i drustvu dok ne skocimo i g…….im motkama rasteramo te nazadnjake???

  2. Najzad su se probudili! Tako se pridobija podrška i poverenje glasača. Druge opozicione stranke zanemaruju ozbiljne probleme u društvu i bave se medjusobnim opanjkavanjem i jalovim kritikama režima.

  3. Zašto se tek sada javljaju? Kada su poslovi na određeno prebačeni na ugovore o PP poslovima, niko nije reagovao: ni mediji, ni političari, ni zaposleni. Tada sam razgovarala s više relevantnih osoba iz opozicionih medija i partija, nikom to nije bila tema. A bližili su se izbori koje je malo odložila korona. Sada vidimo da visokoobrazovani rade po ugovoru za sezonske radnike, bez nekih prava koja imalju redovno zaposleni, bez šanse da se usavršavaju, jer ko će da ulaže u privremenog čoveka, a još mogu da ga ucenjuju, što i rade. Da li će seko da se malo ozbiljnije pozabavi tom temom? Koliko je takvih ugovora? Na kakvim mestima (od prosvete, kulture, zdravstva, itd.). Ili će se svi praviti ludi, kao što se prave na činjenicu da glasamo za liste partijskih poslušnika, a ne za pojedince, a opozcija nije izmenu tog dela izbornog sistema ni zatražila.

  4. A šta je sa radnicima na lizing preko Agencija koji rade u javnom sektoru i po 15 godina na odredjeno a zakon o radu propisuje max 2 godine, nezakonitim aneksiranjem ugovora o radu?Kome oni da se obrate za pomoć?

  5. Što niste napravili funkcionalnu državu kada ste mogli? Što nas niste oslobodili partokratije? Pa zato što tada ne bi mogli da muljate. Isti ste, ništa bolji niste…

  6. @Man Schini Tipicno botovsko naklapanje. Da su isti preleteli bi u SNS i punili dzepove. Umesto toga trpe svakodnevne napade i maltretiranje. Pametnom dosta, naprednjaku nikada.

  7. @ Srdjan Pesic…grešiš, nisam bot. Pogledaj još jednom komentar i videćeš da u njemu ničim ne podržavam ove sadašnje. Ali da se do sada mogla i trebala napraviti država jednako pravedna za sve njene građane mogla je. Neovisno o tome ko je na vlasti. Pozdrav.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.