Filip Tatalovic foto S.Mihajlovicfoto S.Mihajlovic

Od zaposlenih u Gradskoj upravi traži da se izjasne da li će prisustvovati mitingu SNS 26. maja u glavnom gradu, informacije su koje ima odbornička grupa Bedem-DS u Skupštini grada Beograda.

Zato je Filip Tatalović, šef odborničke grupe „Bedem – DS“ u Skupštini grada poslao dopis načelnici gradske uprave Mirjani Radanović u kojem joj se ukazuje na to.

U dopisu u koji je Danas imao uvid, Tatalović navodi da su do odborničke grupe došle pouzdane informacije da se od zaposlenih u Gradskoj upravi traži da se izjasne da li će prisustvovati najavljenom mitingu vladajuće stranke 26. maja u Beogradu.

„Takvo postupanje prema zaposlenima u Gradskoj upravi je protivzakonito. Ono je suprotno načelu samostalnosti i zakonitosti, kao i načelu stručnosti, nepristrasnosti i političke neutralnosti iz odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda. Pritisak na zaposlene u Gradskoj upravi da prisustvuju bilo kom političkom događaju predstavlja radnju zlostavljanja na radu (mobing) kako je definisana Zakonom o sprečavanju zlostavljanja na radu. Konačno, takvo ponašanje prema zaposlenima je krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359. krivičnog Zakonika Republike Srbije“, naveo je Tatalović.

On od načelnice Radanović zahteva da „smesta preduzme sve mere da se ovakvo protivzakonito ponašanje u Gradskoj upravi prekine“.

„Ukoliko se odmah ne prestane sa ovim protivzakonitim radnjama preduzećemo protiv odgovornih u Gradskoj upravu sve zakonom dozvoljene korake uključujući podnošenje krivičnih prijava. Takođe, apleujem na Vas da ne pokušavate da preduzmete nikakvu odmazdu prema zaposlenima koji su prijavili ovakvo ponašanje jer ćemo preduzeti sve moguće mere da oni budu zaštićeni“, piše Tatalović.

DS: Od zaposlenih u Gradskoj upravi Beograda se traži da se izjasne o odlasku na miting SNS, demokrate od načelnice zahtevaju da se prestane s nezakonitim radnjama 1
Foto: DS dopis upravi Grada Beograda

On dodaje da je moli da se ovim povodom sastane sa gradskim odbornicima i objasni koje mere su preduzete da bi zaposleni u Gradskoj upravi bili zaštićeni od daljeg grubog kršenja zakona.

Ovaj dopis je, kako nem je rečeno, DS predala pisarnici uprave grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari