DS: Premijerka se obračunava sa međunarodnom zajednicom i šteti ugledu Srbije 1Printskrin N1

Demokratska stranka reagovala je danas povodom potpuno neprimerenog i višestruko štetnog ponašanja premijerke Ane Brnabić, koja je tokom praznika ušla u maltene otvoren obračun sa međunarodnom zajednicom u pokušaju da predstavi nedavno održane izbore kao legitimne, umesto pokradene, a predstavnike međunarodne zajednice kao uzrok nestabilnosti u državi.

Kako se navodi u saopštenju, nakon što je Andreas Šnajder, član posmatračke misije Evropskog parlamenta, ukazao na brojne neregularnosti tokom izborne kampanje, a Partija evropskih socijalista (PES) zatražila nezavisnu istragu, premijerka Brnabić ušla je u otvoreni obračun sa Šnajderom, u šta je uključila i čitavu međunarodnu zajednicu.

„Pokušaj da se odbrani neodbranjivo, umesto da se prihvati odgovornost i naloži pokretanje istrage, po Srbiju i njen evropski put može imati samo loše posledice. To je pokazala i reakcija predsednika PES-a Stefana Levena na pismo Ane Brnabić, koji je podržao nalaze svojih kolega i i dalje insistirao da se sprovede detaljna i transparentna istraga, kao i generalnog sekretara PES-a Đakoma Filibeka u kojoj je podvukao da PES neće dozvoliti zastrašivanje njihovih predstavnika, kao što je to bio pokušaj sa Šnajderom,“ piše u saopštenju DS.

Kako se upozorava, premijerka je svojim ponašanjem naštetila ugledu Srbije, a odbijanje da se sprovede istraga i pokušaj da se krivica prebaci na međunarodnu zajednicu, a posebno Evropsku uniju, je još jedan pokazatelj koliko je Srpska napredna stranka nedorasla da predstavlja interese građana i građanki Srbije u svetu i neguje dobre odnose, kako u regionu, tako i u Evropi.

„Premijerkina reakcija ukazala je ponovo i na važnost poništavanja izbora i održavanja novih u što kraćem roku, a čim se steknu dovoljno dobri uslovi“, zaključuju demokrate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari