DS: Šarčević da smeni direktora Visoke medicinske škole u Ćupriji 1(Arhiva) Foto: Demokratska stranka

Demokratska stranka saopštila je da zahteva od ministra prosvete Mladena Šarčevića da donese rešenje o smeni direktora Visoke medicinske škole u Ćupriji.

Ne možemo kao društvo da ozdravimo ako nam je zdravstvo obolelo od politizacije, nekompetentnosti i samovolje pojedinaca. Zahtevamo da Mladen Šarčević, ministar prosvete donese rešenje o smeni direktora Visoke medicinske škole u Ćupriji, vrati na posao zaposlene kojima je na nezakonit način prestao radni odnos i raskine ugovor o zapošljavanju sa visokim funkcionerima SNS, stav je Demokratske stranke koji je izneo narodni poslanik Balša Božović.
Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke protekle dve godine od ugledne obrazovne ustanove Visoka medicinska škola pretvorena je u mesto uhlebljenja politički podobnih. Postojanje akreditovanih programa dovedeno je u pitanje, stručnost predavača je postala upitna, aktivnost se iscrpljuje u pripremi i promociji stranačkog kadra.
„Naš protest nije samo izraz zabrinutosti za egzistenciju osam žena koje su ostale bez posla, već za sve mlade, obrazovane ljude kojima se uskraćuje kvalitetna nastava i prilika za usavršavanje. Potpisivanjem ugovora o radu, mimo procedure predviđene zakonoma sa narodnim poslanicima SNS Vladimirom Orlićem, Aleksandrom Martinovićem i Darkom Laketićem, kršenjem etičkih kodeksa i dobre prakse, nevrednovanjem stručnih dometa , direktor Visoke medicinske škole u Ćuprije narušio je ugled obrazovne institucije“, objašnjava DS.
Ističu da ne sme i ne može da se toleriše prostor za nemoralno bogaćenje pojedinaca koji mesečno primaju po raznim osnovama i 11 plata, uz zatvaranje egzistencionog horizonta ljudima koji poseduju sve: znanje, stručnost, volju, umešnost i radinost, ali bez članske karte SNS mogu samo da biraju između Nacionalne službe za zapošljavanje i odeljenja za vize neke uređene države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari