DS: Srbija prva u Evropi po broju funkcionalno nepismenih 1Foto: printscreen rtv

Srbija prva u Evropi po broju funkcionalno nepismenih, gde više od milion ljudi nema ni osnovnu školu, a hiljade, obrazovanih mladih svakog meseca odlazi sa kartom u jednom pravcu, zemlja u kojoj se stranka na vlasti hvali se podatkom o 10 miliona botovskih priloga na godišnjem nivou, saopšteno je iz Demokratske stranke.

„SNS nedvosmisleno poručuje da u virtualnoj stvarnosti sloboda volje i izbora ne postoji, da kreiranje medijske slike imperativ je politike, serviranje vrednosnih stavova bitnije je od stvaralačkog napora da se osmisle i predstave istinske duhovne i materijalne vrednosti. Prizemnim porukama ove vlasti tako se zapljuskuju građani iz časa u čas, umesto dohodka imamo po glavi stanovnika sručene leži. Za 10 miliona ostavljenih komentara bilo je potrebno najmanje 166.666 sati. Da li je to povećanje zaposlenosti i produktivnosti o kojoj govore vlastodršci“ upitali su iz Demokratske stranke.
Kako dodaju, uz neslobodne medije kakvi su u Srbiji moguće je i javno iznositi ovakvu poraznu statistiku jedne opresivne politike, moguće je besomučnu podršku jednoumlju i bezlično udvorništvo inkorporirati u legitimne stranačke aktivnosti.
SNS statističari ne beleže i ne analiziraju pogubnost robotizacije ljudi, botizacije Srbije, ističe se u saopštenju.
„SNS stratezi ne otkrivaju sprege koje omogućavaju da se dođe do 10 miliona.. Da li je neko postao u Srbiji manje nezaposlen, manje bolestan, manje tuđ, manje neuk, manje neosposobljen zato što su sati proticali u pogurenosti kako bi se progurala lažna slika ? Koja stavka u budžetu pripada botovima? Da li je postojanje botova i njihovo dezinformisanje ekonomski konjukturna pojava, bez obzira na nemoralnost takvih aktivnosti?“ pitaju iz Demokratske stranke.
Kako navode, odbrana od botova je moguća, ako se svi, a više nas je koji osećamo ekonomsku bedu, trpimo zbog moralne krize društva i kulturne oskudice uključimo se i branimo pravo na mišljenje i kritičko rasuđivanje.
„Amorlani pokušaj izjednačavanja premijerke Brnabić teških povreda nanetih opozicionom lideru sa nelagodom koju oseca zbog prozivki na društvenim mrežama u svetlu podatka da  su svi građani Srbije izloženi iz minuta u minut neprestanoj botovskoj agresiji deluje još besramanije. Da li se digitalizacija o kojoj sanja naglas iscrpljuje stvaranjem uslova da nas u mrežu laži upletu botovi?“zaključuju u DS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari