DS: Vlada treba da podrži radnike, ne da ih vređa 1Foto: Preentscreen RTV

Demokratska stranka oglasila se i danas povodom protesta radnika Fijata, koji su iz Kragujevca došli za Beograd i blokirali autoput kod Sava centra.

„Radnici se bore za svoju budućnost, imaju pravo na to i treba ih podržati. Nisam sigurna da li su optužbe Ane Brnabić na njihov račun više smešne ili uvredljive, ali svakako jesu za osudu. Ne treba radnicima Vlada koja će da sastanči sa njima do iznemoglosti, u 101 rundi pregovora, već Vlada koja će da se bori za njih i da im omogući pristojne uslove rada i život u normalnoj državi, u kojoj vladaju zakoni, a ne korumpirani i kriminalni režim. Svi obespravljeni radnici, uključujući i radnike Fijata, mogu da računaju na našu podršku,“ istakla je portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar.

Portparolka demokrata podvukla je i da je od ogromne važnosti da detalji dogovora između države i Fijata budu konačno objavljeni jer ćemo, tek kada javnosti budu dostupni svi detalji ugovora, znati šta radnike u Kragujevcu očekuje u narednim godinama i kako da ih zaštitimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari