Dušan Nikezić odgovorio Ani Brnabić: Potpisali ste sebi krivičnu prijavu za štetu u EPS, koja se meri milijardama evra 1Foto: Medija centar

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić osudio je danas izjavu premijerke Ane Brnabić da „niko nema pravo da Vladi spočitava zašto do sada nije bilo profesionalnog menadžmenta u EPS“ i poručio joj da time „potpisali sebi krivičnu prijavu za štetu u EPS, koja se meri milijardama evra“.

„Očigledno ne razlikujete reči ‘vlast’ i ‘vlasnik’, pa mislite da možete da uništavate, poklanjate i rasprodajete najvrednije srpske reusurse kako vam se prohte“. naveo je Nikezić u saopštenju za javnost.

On je optužio sadašnju vlast da je zaustavila izgradnju novog bloka u Kostolcu, otvaranje novog kopa u Radljevu, homogenizaciju uglja u Kolubari, izgradnju hidroelektrane Buk-Bijela, odsumporavanje u TENT i Kostolcu, ulaganje EPS u obnovljive izvore energije i mnoge druge razvojne projekte.

„Takvim nestručnim i koruptivnim rukovođenjem doveli ste EPS do poslovnog i finansijskog kolapsa, svakom domaćinstvu u Srbiji natovarili dug od 1.250 evra, a povećanjem cena struje od 27 odsto do maja 2023. dodatno ćete povećati troškove života i inflaciju“, poručio je Nikezić premijerki.

On je zaključio da će, kad tad, svi koji su učestvovali u lancu odlučivanja morati da snose političku, materijalnu i krivičnu odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari