Duško Lopandić novi predsednik Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Duško Lopandić izabran za novog predsednika Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji. Lopandić je na ovom mestu nasledio Ivana Vujačića kome je istekao četvorogodišnji mandat.

Lopandić je dobio podršku 35 aktivnih članova Foruma. Predsednica Evropskog pokreta u Srbiji, dr Jelica Minić zahvalila se odlazećem predsedniku, prof dr Vujačiću, za izuzetno rukovođenje Forumom u proteklim godinama, kao i na punoj posvećenosti i velikom trudu.

Poželela je i puno uspeha u radu novom rukovodstvu Foruma, na čelu sa predsednikom, prof dr Lopandićem, kao i novoizabranom zamenicom predsednika FMO-a, Brankom Latinović, uvaženom članicom Foruma i karijernom diplomatkinjom.

Forum za međunarodne odnose razmatra relevantne aspekte spoljne politike i međunarodnih odnosa, kao i druga pitanja iz političke i ekonomske sfere, sa posebnim naglaskom na proces evropske i evroatlantske integracije Srbije.

Okuplja diplomate, novinare i naučne radnike i organizuje redovne sastanke i javne stručne rasprave o značajnim pitanjima spoljne politike.

Forum za međunarodne odnose deluje u okviru Evropskog pokreta u Srbiji od 1995. godine. Dosadašnji predsednici Foruma su bili: Ivan Vujačić, Jelica Minić, Predrag Simić, Borivoj Erdeljan, Milan Simurdić, Ivo Visković, Vera Ranković, Dušan Simić, Ilija Đukić, Aleksandar Nenadović i Živorad Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari