Dveri: Državi treba nova platforma za pregovore o KiM, sadašnja doživela krah 1Foto: Logo

Pokret Dveri ocenio je danas da je politika oslanjanja na EU i Briselski sporazum „doživela krah“ i da država mora da izadje sa novom platformom za pregovore o Kosovu i Metohiji.

Poslanik Dveri Borko Puškić ocenio je povodom trenutne krize na severu Kosova da „začudjuje apsolutna pasivnost države na polju i unutrašnje i spoljne politike“.

„Zašto Srbija ne traži sazivanje sednice Generalne skupštine UN na kojoj će se raspravljati o nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN? To se pre svega odnosi na to da uopšte ne smeju postojati bilo kakave oružane snage lažne države Kosovo, a kamoli da one upadaju na sever Kosova i Metohije, što radi ROSU“, naveo je Puškić na konferenciji za novinare u skupštini Srbije.y

Upitao je i zašto vlast ne traži vraćanje pregovora pod okrilje UN, „kao što je i bilo do 2010. godine kada je u tim pregovorima pored EU i SAD učestvovala i Rusija i to sadašnji ambasador u Beogradu, Aleksandar Bocan Harčenko“.

„Na kraju, zašto predsednik narodne skupštine ne zakaže posebnu sednicu o Kosovu i Metohiji i zašto se po ovom pitanju ne sastaje skupštinski Odbor za Kosovo i Metohiju“, upitao je Puškić a prenele Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari