Dveri: Mihajlović i Grčić da podnesu ostavke, prekinite sa zapošljavanjem partijskog kadra 1Foto: Logo

Srpski pokret Dveri zatražio je danas ostavke ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića, zbog „kolapsa“ elektroenergetskog sektora u Srbiji, kao posledice, kako su naveli, „partijskog i nestručnog rukovođenja“.

„Ako predsednik države Aleksandar Vučić, koji je lično birao nesposobne i nestručne kadrove sa kupljenim diplomama i plagiranim doktoratima na najviše državne funkcije, nije spreman da ih smeni, onda svu odgovornost mora da preuzme on lično. Jer, Zorana Mihajlović i Milorad Grčić nikada ne bi došli na pomenuta mesta u državnoj upravi i javnim preduzećima da nije Vučića. Njagova odgovornost je definitivno najveća i ne može se sakriti“, poručile su Dveri.

Oni su zatražili da vlasti „prekinu sa stranačkim zapošljavanjem i prodajom radnih mesta u javnom preduzeću“.
„Promenite sve odgovorne u basenu „Кolubara“ i TENT-u, uklonite partijske poslušnike i vratite stručne i savesne radnike makar oni bili u penziji. Vratite plaćanje isporučenog uglja TENT-u prema kalorijskoj vrednosti a ne zapremini isporučenog materijala, videli ste da blato ne gori“, poručeno je u saopštenju.

Dveri su naglasile da „elektroenergetski sistem Srbije mora ostati u vlasništvu gradjana Srbije i niko ga ne sme ugroziti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari