Dveri: Nema smisla dodeliti petu frekvenciju ako će je dobiti neko kao Pink 1Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Članica Predsedništva Dveri Gordana Marinković Savović izjavila je danas da se aktuelna vlast plaši da dodeli nacionalnu frekvenciju nekoj od televizija preko koje bi građani i u najudaljenijim delovima Srbije mogli da čuju za afere poput „Jovanjice“, „Krušika“, „Savamale“, „Helikoptera“, uništavanje EPS-a i RGZ-a, jer bi time Aleksandar Vučić i njegova vlast bili uzdrmani.

Sa druge strane, kako je ona navela, postavlja se realno pitanje da li objektivni mediji u Srbiji uopšte postoje ili su samo opoziti jedni drugima.

„Svakako bi dodela pete nacionalne frekvencije nekome ko ne govori samo hvalospeve o aktuelnoj vlasti, bilo početak razbijanja jednoumlja i jednopartijskih glasila, pod uslovom da ne vodi u neko drugo jednoumlje. Bio bi to put ozdravljenja ovog društva iz privida raznih sloboda koje mislimo da imamo“, ocenila je Marinković Savović.

U saopštenju je navedeno da su prethodne četiri frekvenicje ponovo dobile televizije bliske aktuelnoj vlasti, a da je posebno katastrofalno što je nacionalnu frekvenciju ponovo dobila TV Pink, medijski servis Srpske napredne stranke, kuća koja propagira rijaliti programe pune nasilja i koja na razne načine etiketira sve političke protivnike aktuelne vlasti.

Dveri pitaju ima li zato smisla dodeljivati petu frekvenciju, ako će i nju dobiti neko poput Pinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.