Dveri: Pucnjava kod Subotice posledica katastrofalne politike vlasti prema migrantima 1 fMigranti u Subotici, foto: Natalija Jakovljević (arhiva)

Srpski pokret Dveri ocenio je da je današnja pucnjava u blizini Subotice u kojoj je jedan migrant ubijen a njih šestoro povređeno, „posledica katastrofalne migrantske politike aktuelne vlasti“.

Dveri su u saopštenju upitale nadležne kako su migranti nabavili oružje.

„Da li su ga doneli sa sobom iz država iz kojih dolaze, budući da nekontrolisano ulaze u Srbiju ili su kupili na teritoriji naše zemlje? Šta god da je u pitanju, očigledan je bezbednosni propust državnih organa“, naveli su iz tog pokreta.

Ocenili su da se ne radi o ljudima koji beže od rata već o „vojno sposobnim muškarcima za koje sada znamo da poseduju i vatreno oružje“.

Radio televizija Srbije (RTS) prenela je da je jutros u naselju Makova šuma kod Subotice u pucnjavi među migrantima jedna osoba ubijena a šestoro, među kojima i 16-godišnja devojčica, je ranjeno.

Policija je blokirala prilaze šumi gde se obračun dogodio a tu su i jake snage Žandarmerije, preneo je Javni servis.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) u Beogradu je agenciji Beta rečeno da je lokalna policija jutors oko 6.40 primila dojavu i da je policijski rad u toku.

Potvrdili su da je jedna osoba ubijena a da je više osoba ranjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari