Dveri Subotica: Subotičani nisu zaslužili energetski vaučer? 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Gradski odbor Dveri u Subotici smatra da socijalno najugroženiji građani Subotice nisu prepoznati od strane Grada i visokih gradskih funkcionera kao neko kome se treba i mora pomoći.

Kako je saopštila ova stranka, nakon poskupljenja svih vrsta energenata, postavlja se pitanje kako će ugroženi građani prezimiti zimu.

“Grad je morao iznaći sredstva za subvencionisanje grejanja socijalno ugroženim građanima, kroz podelu energetskih vaučera”, navode iz subotičkog odbora Dveri.

Napominju da mnoge lokalne samouprave brinu o svojim socijalno ugroženim građanima, te da su obezbedile energetske vaučere, poput Sremske Mitrovice, Rume, Sombora i Zrenjanina, dok je za 15 opština u Vojvodini subvencije obezbedila Pokrajinska vlada.

“Gradonačelnik Stevan Bakić, koji se hvali sa veoma dobrim ekonomskim pokazateljima u funkcionisanju grada, tu činjenicu bi morao da iskoristi. Novca ima, a sredstva treba usmeravati tamo gde su najpotrebnija. Sada su sredstva najpotrebnija našim socijalno ugroženim građanima, da niko ne bude gladan i da se niko ne smrzava u nastupajućoj zimi”, zaključuju u subotičkom odboru Dveri.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari