Dveri: Svojim telima ćemo braniti Skupštinu od nasilnika kada SNS kolektivno ode na miting 1Foto: Logo

Odbornička grupa Dveri u Skupštini Čačka saopštila je danas „da će svojim telima braniti Skupštinu od nasilnika“ kada funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) i njihovi kadrovi odu 19. aprila u Beograd, na miting podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Dveri ocenjuju da će sva javna i komunalna preduzeća, opštinske uprave, bolnice i ustanove, ostati prazne u petak 19. aprila, zbog kolektivnog i organizovanog odlaska na miting SNS-a u Beograd.

„To će za posledicu imati da Srbija staje i da ni jedna državna služba neće raditi, odnosno da oni koji žele da se leče, da završe nešto u opštini, nekom javnom preduzeću ili slično, neće moći to da urade“, navodi se u saopštenju.

Dveri ističu da se čak može desiti da „izmišljeni neprijatelj SNS-a, baš tog dana krene i osvoji sve državne institucije“, što bi prema njihovoj oceni „bio skandal i veliki problem, jer masa stranački zaposlenih ljudi neće imati gde da se vrati“.

“ Zato smo odlučili, da tog dana, kolegijalno, udjemo u javna i državna preduzeća, opštinske uprave i druge ustanove, i svojim telima odbranimo i sačuvamo institucije, dok su ‘sendvičari’ SNS-a, kako ih smatraju njihovi funkcioneri, na mitingu u Beogradu. Time smo spremni da branimo institucije od nasilnika koji su ih uzurpirali i koji sprovode nasilje nad građanima“, navodi se u saopštenju Dveri.

Opoziciona odborička grupa Nove Srbije (NS) u Skupštini Čačka najavila je juče da će 19. aprila ući u lokalnu Skupštinu i javna preduzeća u tom gradu i „čuvati ih“ dok funkcioneri SNS budu bili na mitingu u Beogradu.

Šef odobrničke grupe NS Miloš Marić rekao je na konferenciji za novinare da će oni „čuvati“ isntitucije sistema isto kao što su članovi SNS to radili dok su odbornici NS bili na mitingu opozicije u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari