Dveri traže da se utvrdi odgovornost za neočišćene puteve u Srbiji 1Foto: Beta/DRAGAN KARADAREVIĆ

Pokret Dveri je danas tražio da se utvrdi odgovornost za neočišćene puteve u Srbiji i saobraćajnog kolapsa zbog snega koji je napadao.

„Zahtevam hitno utvrđivanje odgovornosti i smene odgovornih direktora i rukovodilaca u sektorima koji su zaduženi za održavanje puteva“, navela je u saopštenju potpredsednica Dveri i narodna poslanica Radmila Vasić.

U Beogradu je u utorak, kako je istakla, snežni pokrivač bio deblji od 30 santimetara, a u drugim delovima Srbije i više d toga, posebno u planinskim krajevima, što je napravilo „potpuni saobraćajni kolaps“ u čitavoj zemlji.

„Iako je RHMZ najavio ovako velike padavine nedeljama unazad, postavlja se pitanje odgovornosti svih direktora koji su zaduženi za održavanje puteva, pitanje zašto zimske službe održavanja nisu preduzele sve preko potrebne i neophodne radnje kako bi svi putevi po prioritetima bili očišćeni od snega“, kazala je Vasić.

Dodala je da su saobraćajne „nezgode zabrinule čitavo stanovništvo koje se oseća da je prepušteno samo sebi i da niko niti radi po zakonu, niti odgovara za nezakonito i neodgovorno postupanje“.

„Svi ti odgovorni za ovako katastrofalno stanje u saobraćaju i saobraćajni kolaps zbog neočišćenog snega su plaćeni upravo iz džepova tih siromašnih građana“, rekla je Vasić.

Ona je od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tražila da utvrdi odgovornost i kazni sve koji su „zakazali u ovom lancu organizacije“.

„Građani ne žele njihove izgovore, već konkretne radnje na promeni svih nestručnih i neodgovornih osoba, i preduzimanje svih koraka da već danas i svih narednih dana putevi budu očišćeni, bezbedni, sigurni i redovno održavani, posebno kada pada sneg“, navela je Radimila Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari