Dveri: Vlast najavljuje nove mere podrške rađanju ali samo kao deo predizborne kampanje 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Srpski pokret Dveri pozdravio je danas nove mere podrške politici rađanja dece i porodici, koje je najavila vlast, ali ih „ocenjuje i kao samo još jedan u nizu nesistematskih i predizbornih pokušaja rešavanja ovog ključnog nacionalnog pitanja“.

„Ovo je već ko zna koje po redu prepisivanje programa Dveri, a da vlast niti jednom nije bila spremna da to prizna: od formiranja Ministarstva za porodicu, preko povratka redovnog služenja vojnog roka, do emitovanja državne himne u školama – sve su to stare političke ideje Dveri kojima se vlast nekada smejala dok smo ih iznosili u Narodnoj skupštini a danas ih primenjuje“, saopštio je taj pokret.

Kako su Dveri navele, „tek što je u Narodnoj skupštini usvojen budžet za 2022. godinu a predsednik Srpske napredne stranke (Aleksandar Vučić) već izaziva poremećaj plana budžeta izlazeći sa novim merama materijalne podrške stanovništvu, iako za to nema nikakva ustavna ovlašćenja“.

„Trenutak kada predsednik države želi da se bavi ovim merama pokazuje da je u pitanju još jedan segment predizborne kampanje, jer se postavlja pitanje šta je vlast uradila po ovom pitanju u prethodnih 10 godina i kako im se može verovati da će se ovoga puta bilo šta promeniti?“, poručile su Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari