Dveri: Vučić da podnese ostavku i da više ne brani Srbe sa KiM 1foto FoNet Slobodan Miljević

Pokrajinski odbor pokreta Dveri za Kosovo i Metohiju ocenio je danas da bi najveća pomoć za Srbe na Kosovu bila ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pozvali ga da „više ne pobeđuje i da ih ne brani u njihovo ime“.

Dveri su u saopštenju podsetile da je Vučić tokom jučerašnjeg obraćanja izjavio da nakon izbora na severu Kosova sledi „potpuna okupacija“ i da su Srbi koji tamo žive navikli na to, uz ocenu da je ta okupacija severa „lična režija upravo Aleksandra Vučića“.

„Kako možemo biti naviknuti na okolnosti kakve do sada nikada nismo imali, jer na severu Kosova i Metohije policija i vojska tzv. Kosova nikada nisu egzistirali“, upitali su iz pokrajinskog odbora Dveri.

Oni su naveli da je Vučićev režim pozvao na bojkot lokalnih izbora koji su održani u nedelju, dok je pre 10 godina „slao batinaše i hapsio one koji su tada bojkotovali prve separatističke izbore na Kosovu i Metohiji“.

„Razlika je što ovaj put nije imao ko da lomi kutije, prebija i hapsi bojkotaše. A rezultat je isti. Sa 3 odsto izašlih birača, opštine na severu su dobile novu lokalnu samoupravu i jedina razlika je u imenima i prezimenima budućih nosilaca funkcije gradonačelnika i odbornika lokalnih skupština“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari