Dželjalj Svečlja: Srbija, na čelu sa Vučićem, veliča ratne zločince 1Foto: Printscreen / RTS

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja poručio je danas da su „kriminalne grupe“ na severu, u znak revolta zbog hapšenja trojice državljana Srbije, bacile vojne ručne bombe uoči ponoći u multietničkom naselju Bošnjačka mahala.

Iz Kosovske policije potvrdili su za Kossev da je pričinjena manja materijalna šteta na prozoru jednog kombi vozila, ali da nema povređenih.

Svečlja je u objavi na Fejsbuku ukazao da su trojica državljana Srbije uhapšena pod sumnjom da su počinili zločine nad civilnim stanovništvom tokom rata na Kosovu.

Oni se sumnjiče da su saučesnici u mučenju, ranjavanju, ubistvima, deportacijama i masakrima nad Albancima u Vučitrnu, okolnim selima i zatvoru u Smrekovnici, napisao je Svečlja, prenosi RTK.

Prema njegovim rečima, u znak revolta zbog hapšenja tih osoba „kriminalne grupe“ su u četvrtak uveče bacile vojne ručne bombe na Bošnjačku mahalu.

Inspiracija, podrška i nalog za ovo krivično delo potekao je od Aleksandra Vučića, bivšeg ministra propagande u vreme Slobodana Miloševića. Srbija je izvršila genocid na Kosovu, napisao je Svečlja.

Srbija, na čelu sa Vučićem, ne samo da ne prihvata ovu činjenicu, već veliča ratne zločince. Dokaz njenog nepromenjenog stava je i samo planiranje čina bacanja granate. Kosovo će biti pravna država, ravnopravnih građana, gde će jednakost i prosperitet biti zagarantovani za sve, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari