Politički analitičar sa Kosova: Eskobarov sastanak s Kurtijem pred odlazak s Kosova ponižavajuća poruka 1

Politički analitičar Dukađin Gorani izjavio je danas da je to što je sastanak izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem zakazan uoči odlaska Eskobara s Kosova ponižavajuća poruka.

„Neposredno pre i posle aviona ima sastanak s premijerom zemlje. To je poruka koja je, prema mom mišljenju, ponižavajuća“, rekao je Gorani za prištinske medije, prenosi Kosovo onlajn.

Eskobar se juče sastao u Prištini s predsednicom Kosova Vjosom Osmani, ali i sa predstavnicima nevladinih organizacija, Srpske liste, kao i s liderima opozicionih stranaka.

Sastanak s premijerom Kosova zakazan je za danas u 15.30 časova. Eskobar je danas posetio i manastir Visoke Dečane.

Pre dolaska u Prištinu, Gabrijel Eskobar je na konferenciji za novinare rekao da SAD imaju problema u komunikaciji s premijerom Aljbinom Kurtijem i dodao da to nije slučaj samo Sjedinjenih Američkih Država, već i EU, NATO i drugih zemalja.

Dodao je da je u poseti Prištini kako bi se stvari vratile na kolosek i pojasnio da SAD ne osporavaju legitimitet odluke o dinaru, ali da zvanični Vašington kritikuje način na koji je odluka doneta i kako je je implementirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari