Evroparlamentarci koji kritikuju regularnost izbora za Vučića su „najgori mrzitelji Srbije“ 1EP/uživo/printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je odgovorio poslanicima Evropskog parlamenta i Saveta Evrope na navode o izbornim nepravilnostima.

Kako prenosi N1, osim što umanjuje značaj izrečenog, evroposlanike koji ukazuju na ozbiljne izborne nepravilnosti, Vučić naziva mrziteljima Srbije.

„Više je ljudi u SE bilo koji su govorili pozitivno o izborima u Srbiji nego obrnuto. U Evropskom parlamentu bilo je ‘barabar’ (ravnopravno). Nego što vi volite da prenesete Violu fon Kramon, Klemena Grošelja, Andreasa Šidera i Stefana Šenaha. Sve najgore mrzitelje Srbije. Jel ima i jedan od njih da ne insistira da moramo da priznamo Kosovo? Nema. Jel ima i jedan da ne insistira da moramo da odmah uvedemo sankcije Rusiji? Nema“, rekao je Vučić.

On je dodao da je Srbija imala izbore i da su nadležni organi „rekli svoje“.

Na ovakve Vučićeve poruke stigli su i odgovori evropskih poslanika. Klemen Grošelj poručuje da ih je upravo vlast u Srbiji pozvala da prate izbore.

„Ako vlasti procenjuju da to nije potrebno, da smo mi neprijatelji, neka nas ne zovu i mi nećemo dolaziti i mogu da imaju bilo kakve izbore. Ja sam uveren da nisam neprijatelj Srbije, ali me brine jer sprske vlasti sklapaju neka savezništva sa političkim snagama u Evropskom parlamentu koji jedan dan brane Vučića, a sledeći dan kažu da su protiv proširenja, što znači da su protiv ulaska Srbije u EU i onda građani Srbije moraju sami da odluče ko je prijatelj, a ko neprijatelj Srbije“, rekao je Grošelj.

Viola fon Kramon je dodala da je prijatelj Srbije i da bi volela da je vidi u EU.

„Ali naravno da je to povezano sa određenim uslovima, postoji uslovnost, postoje kriterijumi koje svi treba da ispune. I Srbija nije izuzetak. Postoji velika većina u domu, imali smo raspravu juče i u komisiji i bila je i debata prošle nedelje na plenarnoj sednici, izglasaćemo i rezoluciju o nastavku praćenja izbora. I kristalno je jasno – naše kolege zahtevaju odgovarajuću istragu i dostupnost činjenica, dopstupnist podacima. I to nisam ja, to zahtevaju svi prijatelji Srbije“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari