ilva johansonFoto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Komesarka EU za unutrašnje poslove Ilva Johanson danas će tokom posete Srbiji sa najvišim državnim zvaničnicima razgovarati o saradnji u oblasti migracija i upravljanja granicom.

Komesarka EU za unutrašnje poslove Ilva Johanson danas će tokom posete Srbiji sa najvišim državnim zvaničnicima razgovarati o saradnji u oblasti migracija i upravljanja granicom. Tokom posete, ona će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministarkom za evropske integracije Tanjom Miščević i komesarkom za izbeglice Natašom Stanisavljević, saopšteno je iz Evropske komisije.

Kako je najavljeno, razgovori će biti fokusirani na jačanje upravljanja granicom, procedure dobijanja azila, podršku prihvatnim kapacitetima, borbu protiv krijumčarenja izbeglica, poboljšanje i pružanje podrške pri povratku i readmisiji i usklađivanje vizne politike Srbije sa politikom EU.

Komesarka će takođe otići na granicu Srbije i Mađarske sa ministrom Gašićem i izvršnim direktorom Fronteksa Hansom Lejtensom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari