Fila i Šešelj: Novi izbori u Beogradu najbolja varijanta, da ne bude sumnja u kupovinu odbornika 1foto A.H./ATAImages

Odbornik Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini Beograda Toma Fila, koji je predsedavajući gradskom skupštinom kao najstariji odbornik, izjavio je danas da nije sporno da se održe novi izbori u Beogradu što, naveo je, traže i vlast i opozicija.

„Pitanje je da li će se primedbe ODIHR primeniti pre nego budu beogradski izbori, to je ključ rasprave između vlasti i opozicije“, rekao je Fila za TV Prva, nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da su potrebni novi izbori u Begradu.

Fila je naveo i da je to bolje nego da se formira vlast pod sumnjom da je neko dobio „šestocifrenu sumu“ da podrži vlast naprednjaka i socijalista.

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj je, u gostovanju sa Filom, takođe rekao da su novi izbori najbolja varijatna da neko ne bi mogao da prigovara da se pojedini odbornici kupljeni, dodajući da su „knap“ formacije, koalicije, sa veoma malom većinom veoma nestabilne i loše.

Šešelj je istakao da te izbore mora da raspiše novi predsednik Skuštine Srbije, jer se ne sme napraviti „formalno-pravna falinka“ pa da opet bude „džumbus“ oko toga u javnosti, da se raspravlja da li je tako potrebno ili ne.

Na decembarskim izborima u Beogradu, SRS je bila na listi okupljenoj oko Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari