Narodna poslanica Dubravka Filipovski pristupila je danas Poslaničkoj grupi Srpske napredne stranke, čime je taj poslanički klub postao jača za još jednog člana.

Obraćajući se novinarima u Domu narodne skupštine Filipovski je podsetila da je pre 10 meseci posle 13 godina podnela ostavku na članstvo i funkcije u Novoj Srbiji, jer je ta stranka napustila vladajuću koaliciju i podržala Vuka Jeremića za predsedničkog kandidata.

„Svih ovih 10 meseci bila sam u statusu nezavisne narodne poslanice i podržavala zakone Vlade Republike Srbije. Danas sam odlučila i da formalno pređem u SNS jer sam izabrana na listi ,,Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“ i svih ovih godina bila i ostala dosledna političkim stavovima koje sam zastupala. SNS je za mene garant političke i ekonomske stabilnosti, garant očuvanja nacionalnih interesa Srbije i nastavka reformi“, istakla je Filipovski.

Ona je naglasila da je SNS do sada kao stranka podnela najveći teret donoseći teške odluke koje su uvek bile u interesu građana a Aleksandar Vučić je domaćoj i međunarodnoj javnosti uvek govorio samo istinu.

„Želim da nastavimo da se zajedno borimo da Srbija više nikad ne bude egzistencijalno ugrožena, kao sto je to bila 2012. godine, jer od sprovođenja reformi ne zavisi samo naša budućnost već i opstanak u mnogim segmentima. Takođe, državotvornost koju ima SNS za mene je veoma vazna zbog očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta svih građana Srbije“, istakla je Filipovski.

Ona naglašava da se svojim političkim iskustvom ,svojim javnim i transparentnim radom bori protiv neistine i mržnje koja je, kako tvrdi, nažalost svakim danom sve veća i za koju smatra da ne može ništa dobro da donese u budućnosti. U prilog tome, kaže Filipovski, govore izjave povodom puštanja prelepog Trga Slavija , Ruzveltove ili muk i ćutanje povodom do sada najsnažnije podrške Visoke predstavnice Federike Mogerini evropskom putu Srbije.

„Sa Vučićem sam počela da sarađujem 2008. godine kada smo zajedno učestvovali u očuvanju izborne volje Beograđana posle izbora za Skupštinu grada Beograda. Mi u toj političkoj borbi nismo ostvarili naše političke ciljeve, ali smo iz nje izašli jači kao ličnosti i ostvarili političku saradnju koja sa manjim ili većim intezitetom traje sve ove godine i stekli međusobno poverenje koje za ovih devet godina nijednom nije bilo dovedeno u pitanje. Uverena sam da će tako biti u buduće“, naglasila je Filipovski.

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke dr Vladimir Orlić rekao je da je Filipovski izabrana za narodnog poslanika sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje i da će predstavlja značajno pojačanje za taj poslanički klub, jer spadaje među najaktivnije i po svom radu najprepoznatljivije poslanike u ovom skupštinskom sazivu.

„Dubravka Filipovski je primer političke principijelnosti, ozbiljnog i odgovornog odnosa prema državi i društvu „, rekao je Orlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari