Filips: Podela Kosova opasno rešenje

Ostavite komentar


  1. Ne, bivsi savetnice Stejt di Partmenta , gospodine Dejvid Filipse, najopasnije je to sto niko o tome nije nikada zvanicno govorio, a vi se sada sa svima ostalima pridruzujete spinu privatnih i tabloidnih varijanti, koje manipulisu javnim mnjenjem.

  2. Najkorektije je da svi koji žive na Kosovu i Metohiji, se izjasne, da li su Albanci, ili ljudi koji su živeli na Kosovu i Metohiji. Ako su Albanci, dozvoliti im da svu pokretnu imovinu isele u svoju državu Albaniju.
    Ovi drugi, da se upišu u državljanstvo Srbije, i poštuju zakone države Srbije.
    Da se ne dozvoli otcepljenje, jer je u Evropi puno država ili pokrajina, koje će jednog dana tražiti isto što sada traži Kosovski albanci. Naravno da se baze sa Kosova i Metohije ukolne.

  3. Očekivano je da američki zvaničnici i službenici brane interese albanaca na KiM jer su im upravo oni vojno pomogli da preuzmu vlast nad delom teritorije koja pripada Srbiji i bez njihove pomoći to bi bilo neizvodljivo.

  4. ..”podela bi mogla da znači i nestanak Kosova kao multietničkog drustva”…Tako to zvuci, kad tzv. zapadu ne odgovara podela, jer ako dodje do podele delice se i okolne novonastale drzavice. Ne dozvoljavaju podelu a hoce da naprave drzavu na srpskoj teritoriji uz blagoslov Srbije, ova racunica je samo okupatoru i njihovim saveznicima jasna. Sta raditi onda? Nista u ovom momentu je jedina prava odluka!

  5. Gospodin namerno izostavlja da pomene primer čiste etničke države Hrvatske i to u trenutku obeležavanja najvećeg progona srpskog stanovništva iz Hrvatske tokom akcije Oluja, projektu kojem je u najvećoj meri doprinela i njegova vlada.

    Po istoj matrici danas se projektuje nova banana država Kosovo, gde je osnovni cilj Amerike kontrola južnog dela Evrope, blokada ekspanzije Rusije, Turske i Kine koje preko Balkana sprovode svoj uticaj i ostvaruju strateške ciljeve.

    U zamenu za resurse, kao što je rudnik Trepča, zatim korišćenje vojne baze i infrastukture za mnoge tajne operacije i obuku terorista ispod radara, kontrolom tokova droge i drugih vidova nelegalnih trgovina, poput oružja i sl. sponzoriše se secesionizam i finasiraju slični projekti po oprobanom receptu u celom svetu.

    Ratnom demagogijom, stvaranjem konflikata i kriza slabe se i uništavaju drugi narodi i države, a jača američka prisutnost i prodavanje „korporativne demokratije“ u zamenu za vazalstvo.

  6. Koja smesna zamena teza. Multieticnost na Kosovu vec davno ne postoji i to zahvaljujuci upravo Amerikancima koji su jos pre dvadeset godina dozvoli etnicko ciscenje Srba sa Kosova, zlocione, otimanje imovine i unistavanje srpske kulturne bastine. Od tada imamo samo simulaciju multietnicnosti. Ne bi Albanci u tome uspeli da nisu imali americku zaledjinu. Svi ovi potencijalni problemi su posledica americkog sponzorisanja otcepljenja Kosova i stvaranja albanske paradrzave na Kosovu a ne neke podele Kosova. Otimanje dela Srbije i davanje tog dela Albancima koji su krenuli sa ujedinjenjem Kosova i Albanije kao i sa pritiscima na Makedoniju koji su doveli do etnicke podle Makedonije je dovodi do Velike Albanije i to je problem a ne to sto ce tri opstine da se prikljuce Srbiji i to ce onda biti „Velika Srbija“. Uglavnom, do svih ovih probelma na Balkanu smo i dosli jer su se ovakvi „strucnjaci“ kao ovaj Dejvid Filips bavili Balkanom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.