Fon der Lajen u Prištini: Poštovati preregistraciju 1foto: Printskrin, Tviter, Vjosa Osmani

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas, povodom pitanja preregistracije vozila na RKS tablice na Kosovu i Metohiji, da je imperativ da se pravila poštuju svuda, objavila je Gazeta ekspres.

„Mislim da je veoma važno da se pravila poštuju u svakoj zemlji. Istovremeno, ako postoji prelazni period, tranzicija mora biti sveobuhvatna, jer mora ići kako treba“, rekla je Fon der Lajen na konferenciji za novinare posle sastanka s kosovskom predsednicom Vjosom Osmani u Prištini.

Ona je navela da zna da se nastoji da se nađu rešenja.

„Znam da postoji napor da se nađe rešenje u dijalogu i takođe vam čestitam na naporima i na svemu što se radi u okviru dijaloga“, rekao je Fon der Lajen.

Kako prenosi Kosovo onlajn, ona je ponovila da Kosovo zaslužuje viznu liberalizaciju i dodala da će pokušati da u ovu odluku uveri i Savet Evrope.

„Kosovo zaslužuje viznu liberalizaciju. Sada smo ponovo potvrdili da ste ispunili sve kriterijume. Naš zadatak sada je da uverimo celi Savet Evrope, većina njih je već na vašoj strani”, rekla je Fon der Lajen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari